Filme

Arrival (Primul contact)

Arrival (Primul contact)

Cum ar fi ca de expertiza ta sa depinda viata tuturor si pacea pe pamant? Ce ai face daca ai fi singura persoana capabila sa traduca un limbaj extraterestru si ar trebui sa faci un prim contact?

Nave spatiale misterioase s-au raspandit pe 12 meridiane de pe toate continentele. De ce au venit? Ce intentii au? Nimeni nu stie. La sol a fost alcatuita o echipa de elita condusa de experta in lingvistica Louise Banks (Amy Adams) si omul de stiinta Ian Donnelly (Jeremy Renner), pentru realizarea unei investigatii. In timp ce toata planeta asteapta ingrozita vesti, cei doi au doar doua zile la dispozitie sa traduca limbajul invadatorilor si sa afle daca acestia sunt dusmani sau prieteni si cu ce intentii au venit.

Aspectul vizitatoriilor si modul in care acestia comunica este total neobisnuit. Reusind sa creeze o legatura inteligibil-productiva cu extraterestrii, cei doi experti ajung sa inteleaga ce cauta acestia pe Pamant. Motivul este departe de cel la care oamenii se asteaptau si o lectie pentru noi toti. Suntem obosnuiti sa consideram inamic tot ce e strain, necunoscut, diferit si astfel il consideram potential periculos tocmai pentru ca nu il cunoastem. Pentru a ne conecta cu ceilalti, trebuie mai intai sa ne conectam cu noi.

Send this to a friend