Stil

Bagajul de calatorie inteligent

Bagajul de calatorie inteligent

Cand esti mereu pe drumuri in calatorii de afaceri sau de relaxare, bagajul poate sa iti faca viata mai usoara sau mai grea in functie de caracteristicile pe care le are. Desi producatorii de genti de voiaj au facut mari progrese in materie de design si materiale, majoritatea valizelor nu s-au schimbat prea mult. Cu toate astea pe piata au inceput sa apara bagaje tot mai inteligente. Urmarirea prin GPS sau incarcarea bateriei smartphone-ului sunt doar cateva din lucrurile pe care le poti face astazi cu o valiza inteligenta. Chiar si in cazul in care bagajul nu are multe optiuni, organizarea inteligenta a lucrurilor ajuta la economisirea timpului si poate face experienta calatoritului mai placuta.

Calatorie sigura si usoara            

Cand totul este smart in jurul nostru, de ce ar face exceptie bagajul de calatorie? Pentru a satisface nevoile celor care calatoresc mult, in ultimii ani producatorii de renume au inceput sa caute solutii. Bluesmart, G-Ro, Airbus Bag2Go, Raden, Traxpack sunt printre cele mai cunoscute bagaje inteligente. Cu ajutorul unor aplicatii, aceste bagaje vor putea fi localizate prin GPS, astfel ca pierderea sau furtul nu va mai fi o problema. De asemenea, se poate vedea pe telefon greutatea bagajului si in ce masura corespunde cu restrictiile pentru linia aeriana folosita, evitand astfel costurile suplimentare. Porturile USB, Bluetooth-ul si blocarea automata atunci cand se indeparteaza de proprietar sunt alte optiuni ale acestor bagaje.

G-Ro are rotile plasate in exterior, ceea ce face ca spatiul din bagaj sa fie mai mare. Acesta are compartimente diferite: unul intern pentru lucrurile personale, unul pentru obiectele accesate mai frecvent si un compartiment impermeabil de transport al lichidelor. Datorita structurii si organizarii, cu acest bagaj nu-ti mai este teama de momentele jenante in care se poate deschide accidental si toate lucrurile personale sa fie la vedere.

Cum urcarea bagajelor pe scari este una dintre cele mai mari batai de cap, Traxpack a gasit solutia. Este sigurul bagaj cu sistem de tractiune similar cu cel al tancurilor pentru urcarea scarilor fara efort. Misiunea sa este de a face calatoria sigura si usoara.

Pretul bagajelor inteligente variaza intre 250-500 de dolari, iar aplicatiile lor sunt compatibile atat cu iOS, cat si cu Android.

Bagajul autonom            
TravelMate Robotics a inventat prima valiza autonoma. Cu o simplă aplicatie, valiza inteligenta te urmeaza chiar si cand te grabesti fiind capabila sa atinga viteze de 10km/h. Aceasta poate fi folosita vertical sau orizontal si este dotata cu senzori astfel incat sa nu se loveasca de obstacole sau alti oameni care-ti taie calea. Produsul se afla inca in faza de prototip si nu poate fi achizitionata, insa daca ti se pare interesant un bagaj pe care nu trebuie sa il cari exista o optiune aflata pe piata care ofera un avantaj si mai mare: te cara el pe tine. Modobag este un bagaj-scooter clasificat ca  bagaj de mana. Distanta pe care trebuie sa o parcurgi de la intrare si pana la terminalul de imbarcare nu va mai fi o problema. Atinge viteza de 13km/h, are autonomie de 10h si poate duce pana la 80kg. Pretul de achizitie: 995 de dolari.

Organizarea bagajului

Indiferent de „gradul de inteligenta” al valizei tale, modul de organizare al hainelor conteaza. Impacheteaza hainele pe categorii si ruleaza-le. Asta nu doar elimina cutele de la sifonat, dar ocupa si mai putin spatiu. Pungile pentru vidat ajuta enorm. Nu lua mai mult de 3 perechi de pantofi si transfera produsele cosmetice in recipiente mai mici. Acopera toate colturile bagajului si pune tot ce e indispensabil deasupra.

Send this to a friend