Editorial

Deci se poate

Deci se poate

Efervescenta, concentrare, infuzie de informatii cu densitate mare – asa au fost cele patru zile de training si competitie la Renania Academy Management Summer School.

Cand am construit curricula alaturi de speakeri, am pornit de la urmatorul principiu: avem o echipa redutabila, cu rezultate remarcabile. Si asta e extraordinar. E semnul ca avem cum si cu cine sa crestem. Suntem insa perfecti? Ne mai trebuie putin. La o privire de detaliu descoperim ca si individual, si ca echipa, avem punctele nevralgice care merita rezolvate, vulnerabilitati care n-ar strica sa fie eliminate, mici scapari care nu-si gasesc sensul intr-o Renanie formidabila, asa cum ne-o proiectam in detaliu la fiecare intalnire de management.

Am putut face pana acum performanta fara sa stim ce inseamna provizioane si la ce folosesc ele sau fara sa fim la curent cu felul in care opereaza cuvintele si vizualurile ca instrumente de management? Istoria demonstreaza ca da. Ne erau utile cele patru zile de Summer School? Experienta a demonstrat un raspuns afirmativ fara echivoc.

De ce avem nevoie de Summer School si poate si de Winter School? Pentru ca am invatat sa nu ne multumim cu putin. Pentru ca avem in brate planuri mari si ele pot fi traduse in realitate doar cu sprijinul celei mai bune versiuni a fiecaruia dintre noi. De la un punct incolo, daca vrem evolutie, trebuie sa incepem cu noi.

De ce sunt importante zilele de studiu? Pentru ca ne permit sa dezvoltam o stare de constienta permanenta in a privi micro (pe noi insine) si apoi macro (analizandu-ne reactiile in echipa) – ca un exercitiu de fitnes practicat cu extensoarele: apropie, departeaza, apropie, departeaza.

Avem nevoie de introspectie, de profunzime si analiza, de practicarea empatiei. Excercitiile ne permit accesul fildel la dinamica echipelor, la ce avem de ajustat la noi in raport cu ceilalti, la cum trebuie sa ne slefuim caracterul si reactiile.

Asperitatile dispar, energiile se aliniaza. Reusim sa ne miscam intr-un suflet. Cum sa facem o singura echipa, va intrebati? Fiind constienti, analizandu-ne si cizelandu-ne in primul rand pe noi, inainte de a cere mai mult de la ceilalti.

E nevoie de dezvoltare personala si de dezvoltarea echipei ca de aer. Aceasta e concluzia covarsitoare care reiese din analiza mesajelor primite de la participanti.

Dar vestea cu adevarat grozava e ca am vazut pe viu, traduse in realitate, rezultatele asimilarii de noutati, la competitia care a avut loc la finele celor patru zile. Ce transformare, ce mobilizare, ce activare pe toate fronturile. Si ce rezultate. Felicitari!

PS: Deci, se poate.

Send this to a friend