Stil

Ţinuta de Conferinţă

Ţinuta de Conferinţă

Conferinţele sunt mediile de lucru în care ne reprezentăm şi pe noi, dar în care suntem mai ales ambasadorii departamentelor noastre şi ai companiei. Pentru că trăim într-o societate vizuală, în care prima impresie e în primul rând conturată la nivel de retină, trebuie să avem grijă la fiecare piesă vestimentară pe care alegem s-o punem pe noi. Hainele, texturile şi culorile vorbesc. Uneori vorbesc despre gusturile personale, alteori despre rolurile pe care le jucăm şi posturile pe care le reprezentăm.

Iată de ce e atât de important codul vestimentar. El nu are legătură cu vanitatea, ci cu limbajul non-verbal şi reprezintă un indicator despre „ce spunem despre noi sau despre compania noastră”, atunci când nu vorbim.

CONFERINŢA. Atenţie la cap.

Pentru Ea

E dimineaţă, devreme. Mai avem o oră şi plecăm către conferinţă. Indiferent dacă suntem vorbitori sau doar delegaţi, atenţia la ţinută trebuie să fie aceeaşi. Care sunt întrebările fundamentale la care trebuie să raspundă doamnele? Cu excepţia (nedorită) a situaţiilor în care croiul sau dimensiunile vestimentaţiei iau ochii, reţineţi: capul e acea zonă a corpului care cere cea mai mare atenţie de la restul participanţilor, în contextul unei conferinţe. Ne asiguram aşadar că părul e proaspăt spălat cu o seară înainte. 5-6 bigudiuri montate seara fac minuni până dimineaţă pentru doamnele cu părul de lungime  medie sau peste. Finisajul se rezolvă cu o perie rotundă, iar pentru cele care vor să investească într-un produs care duce la efectul similar celui de coafor, atenţie merită un uscător cu extensie rotativă. În 20 de minute coafura e impecabilă. Doamnele care preferă părul bine întins pot opta pentru o placă ce protejează firul de păr, asigurând însă şi aspectul acela de „impecabil”.

Pasul 2: Machiajul. E suficient un fond de ten ales corect în linie cu cromatica feţei, un rimel, un creion contur pentru ochi şi unul pentru sprâncene, ideal în nuanţe de brun, și un blush mat, fără sclipici, în culori naturale, fie roz pal, fie corai. Un ruj mat şi în 10 minute avem un look fresh, natural, profesional. Nimic ostentativ, dar efectul general e dramatic îmbunatăţit. Gata. Avem în faţa ochilor un chip îngrijit, cu sprâncene corecte, gene conturate atât cât e necesar şi un zâmbet care să cucerească lumea.

O ţinuta in culori neutre – beige, ultramarin, alb – face minuni. Dacă vreţi să evadaţi din rutină, alegeţi fără greş pattern-uri geometrice şi abstracte (pentru siguranţă renunţaţi la flori, culori zgomotoase şi formule multicolore care distrag atenţia de la cap).

Un toc mediu şi haine cu măsuri potrivite – pantalon uşor lejer, rochie sau fustă obligatoriu sub genunchi şi prezenţa voastră la conferinţă va vorbi despre o companie cu stil, care are angajaţi cu clasă.

Pentru El

Lucrurile sunt şi mai simple pentru bărbaţi. Bărbierit proaspăt sau barba proaspăt îngrijită, cămaşă uni şi obligatoriu costum în culori neutre. Puteţi fi creativi la capitolul şosete, dar, dacă nu vă simţiţi în elementul vostru, brun sau beige sunt soluţii perfecte. Asiguraţi-vă că linia costumului vă urmează corpul, un sacou sau un pantalon prea larg vor face impresie proastă. Un strop de parfum bărbătesc bun şi gata. Prezentările pot începe, veţi face o impresie de neşters, fără să fie deloc ostentativă.

Succes.

Send this to a friend