Dezvoltare personala, News

Ziua mediului

Ziua mediului

Știați că:

Ziua mediului a fost sărbătorită pentru prima dată în cinci iunie 1972 în cadrul convenției de la Stockholm. Doi ani mai târziu aceasta s-a ținut sub numele ”Only one Earth” (un singur Pământ).

Temele abordate sunt: protecția mediului, poluarea apelor, încălzirea globală etc. La această conferință iau parte peste 143 de țări.

Anul acesta deviza este aceeași ca și cea din 1974 ”Only one Earth”.

”Only One Earth”

România ocupă locul 7 în Uniunea Europeană la decesele cauzate de nivelul ridicat de poluare, iar Bucureștiul ocupă locul 51 în clasamentul mondial al celor mai poluate orașe.

În anul 2020 România ocupa locul 15 în topul celor mai poluate țări din Europa.

Tratând cu superficialitate grija față de mediu, au început să apară o serie de schimbări climatice: tornade, deșertificarea, dar și inundațiile din ce în ce mai dese.

În multe companii există departamente de sustenabilitate care găsesc cele mai bune practici pentru a utiliza resursele în cel mai eficient mod posibil, fără a irosi resursele limitate.

Chiar dacă nu este obligatoriu companiile încep din ce în ce mai mult să susțină și să promoveze sustenabilitatea, angajându-se astfel să impacteze într-un mod pozitiv mediul înconjurător.

Companiile promovează ambalajele reciclate, produsele reutilizabile, reducerea emisiilor de carbon și reduceea deșeurilor. De asemenea susțin, încurajează sau chiar promovează campaniile de ecologizare sau reîmpădurire.

Utilizarea resurselor într-un mod eficient

Există produse care ne pot ajuta să avem impact pozitiv asupra mediului

În ultimii ani produsele prietenoase cu mediul au devenit din ce în ce mai căutate, iar companiile au reușit să se dezvolte în acest sens. De la mănuși rezistente dar și biodegradabile, la produse de curățenie eco friendly.

De asemenea multe companii folosesc pentru ambalarea produselor ambalaje parțial sau chiar 100% reciclate. În marile magazine de haine se poate găsi îmbrăcăminte din bumbac sau alte materiale reciclate.

Reciclare

Fiecare persoană poate recicla chiar și din confortul locuinței. Pe lângă colectarea selectivă a gunoiului, din anumite ambalaje se pot crea diverse decoratiuni, de exemplu din bocane se pot face suporturi pentru lumaniari, recipiente pentru orez, paste sau condimente sau chiar vaze pentru flori.

Borcane reciclate

Oricine poate să ajute!

Cu toții putem contribuii la creearea unui viitor mai bun chiar și după ce ziua mediului va trece. Prin simpla alegere a produselor sustenabile, prin reciclare și prin respectul față de mediul înconjurător.

Send this to a friend