News

Renania Academy Safety Forum – Cluj

Renania Academy Safety Forum – Cluj

In contextul premium de la Grand Hotel Italia a avut loc, la Cluj, primul episod al seriei Renania Academy Safety Forum, aflata, in 2018, la a cincea editie.

Florentina Taudor, CEO Renania, a deschis intalnirea cu o pledoarie pentru responsabilitatea pe care o au toti cei ce opereaza in industria de siguranta ocupationala. Ea a asociat stakeholderii industriei cu medicii, iar juramantul lui Hipocrat, cu o misiune care trebuie asimilata in ADN-ul tututor celor care, direct sau indirect, au in maini viata semenilor.

Ea a continuat cu o succinta prezentare a companiei, cu focus pe competenta, educatie, diversitate de produse, spatiu logistic relevant si influenta pe care Renania, o companie din Targu Mures, o are nu doar la scara industriei, ci si la cea a comunitatii locale.

Dupa o trecere in revista a trendurilor de la editiile anterioare ale Renania Academy, care au devenit intre timp substantiv comun si practica, curenta in multe dintre companii, prezentarea s-a incheiat cu importanta implementarii altor directii, cele indicate de noua legislatie europeana. Daca multe dintre firmele romanesti au adoptat VR, AI, lucrul cu drone sau alte inovatii, partea care vizeaza implementarile directivelor UE e inca departe de a fi bifata. “Nu depinde decat de noi sa fim responsabili si proactivi, sa functionam in spiritul lui Hipocrat de fiecare data cand deschidem usa biroului”, a mai spus ea.

 

Ansell –alinierea la noile norme

„Noutati legislative – trenduri in solutii si servicii” a fost prezentarea Dianei Dragoi, Senior Territory Sales Manager in Romania. Ea face focus pe detaliile legate de Schimbarile Normei de Protectie Mecanica, pe motivatiile acestei modificari si vorbeste despre nivelurile de performanta ale manusilor profesionale (abraziune, taiere, rupere, rezistenta la intepare) care sunt testate dupa norme noi

In pauza, specialistii 3M au facut un workshop pe topicul EAR Fit Validation. Interesul a fost maxim.

3M – 7 pasi pentru conservarea auzului

George Rusu, specialistul 3M, a vorbit despre protectia auzului, determinarea riscurilor si solutii, dar si despre importanta dialogului cu expertii. Surditatea nu se intampla peste noapte, survine in peste 20-25 de ani, dupa expuneri repetate si nu poate fi rezolvata atunci cand e prea tarziu. E si motivul pentru care respectarea celor 7pasi pentru un auz sanatos merita toata atentia. Finalul prezentarii 3M a facut focus pe modificarea categoriei de protectie a produselor care protejeaza auzul. Un antifon intern devine, din 21 aprilie 2018, la fel de important ca o centura de protectie.

   

Safety+Design+Tech – #SafetyConceptStore

Speech-urile Renania, 3M si Ansel au avut parte de o incheiere pe masura – prezentare de moda cu noua colectie a #SafetyConceptStore, prima initiativa de retail din Romania care adreseaza consumatorului final invitatia de a fi pe aceeasi lungime de unda nu doar cu moda, design-ul si tehnologia, dar si cu siguranta. Mascotele #SafetyConceptStore – Mara, Cu Siguranta, Mihai, Un IT-ist artist si Dom. Profesor au facut senzatie, cot la cot cu cei care au defilat in tinutele #SafetyConceptStore, toti, colegi in diverse departamente ale Renania.

Parteneri Renania Academy 2018

Safety Concept Store

Safety Concept Store este primul magazin de safety din Romania pentru publicul larg, unde produsele sunt selectate dupa criterii ce iau in calcul si exigentele din fashion, tehnologie si design. Safety Concept Store este o  initiativa Renania, liderul de piata in importul, distributia si consultanta in servicii de siguranta ocupationala. Prin intermediul acestui spatiu destinat celor care vor sa-si cultive pasiunile in siguranta, Renania isi propune sa decline conceptul de safety si in zona produselor de retail, la intersectia intre moda, functionalitate si tech.

Ansell

Ansell este lider mondial in domeniul produselor cu bariere de protectie. Opereaza in trei domenii principale de activitate: Igiena muncii –  furnizand mijloace de protejare a mainii pe piata industriala, Ocrotirea sanatatii – furnizand manusi chirurgicale si pentru examinare profesionistilor din domeniul sanitar si Igiena consumatorilor –  furnizand mijloace de protectie de larg consum pentru maini si prezervative.

Draeger

Drager este leader international in domeniul tehnologiilor de securitate a muncii si tehnologiilor medicale. Fondata in anul 1889, compania a cunoscut o crestere si dezvoltare continua, bazata pe inovatie.

3M

3M surprinde esenta noilor idei si le transforma in mii de produse ingenioase. Cultura creativitatii colective se metamorfozeaza intr-un flux permanent de tehnologii performante pentru o viata mai buna. 3M este o companie diversificata, care foloseste 46 de platforme tehnologice pentru a dezvolta o multitudine de aplicatii si produse inovative. In prezent, 3M are un portofoliu de peste 50.000 de produse si detine peste 2.500 de patente recunoscute la nivel mondial.

Lanzi

Lanzi este din 1978 unul dintre cele mai importante companii europene in dezvoltarea de dispozitive de protectie la nivelul membrelor superioare si haine de lucru. Divizia lor de cercetare si dezvoltare este aliniata la un  laborator de tehnologie acreditat de unul dintre cele mai prestigioase organizații europene de atestare.

 

Orase, locatii si date pentru Renania Academy:

Pitesti – aprilie, Ramada, parteneri:  3 M Romania, Ansell, Safety Concept Store

Iasi –   mai, Congress Hall Palas Iasi – parteneri: 3 M Romania, Ansell, Safety Concept Store

Timisoara – mai, Hotel NH – parteneri: Draeger, Lanzi, Safety Concept Store

 

Send this to a friend