Dezvoltare personala

Consecventa – secretul succesului la job

Consecventa – secretul succesului la job

De cele mai multe ori cand incepem un nou job suntem plini de entuziasm si dornici sa evoluam. Invatam lucruri noi, deprindem noi abilitati, cunoastem oameni noi si incercam sa dam ce avem mai bun in noi. Cu toate astea, chiar si cel mai interesant job poate deveni plictisitor dupa o vreme. Se pierde elementul de noutate, incepem sa ne simtim comfortabil si ne setam pe pilot automat, repetand zilnic aceiasi rutina. Dat fiind ca acest lucru are loc gradual, de cele mai multe ori nu ne dam seama ca devenim plictisiti de munca noastra, insa rezultatele o arata si performanta incepe sa scada. Ce poti face in acesta situatie? Cum poti sa ramai consecvent la locul de munca si sa eviti rutina?

  1. Iesi de pe pilot automat. Incerca sa privesti job-ul din exterior – cum ar fi vazut de catre ceilalti – si astfel sa vezi ce poti sa imbunatatesti la modul in care executi sarcinile.
  2. Invata lucruri noi. Un mod bun de a combate plictiseala este sa studiezi un lucru nou si interesant legat de jobul tau. Deprinderea unor abilitati noi va fi o investitie in cariera ta si in plus, fiecare job devine interesant daca il aprofundezi.
  3. Schimba biroul sau locul din care lucrezi. Daca jobul iti permite sa fii flexibil, atunci gandeste-te cum ai putea sa lucrezi din alt loc, de exemplu, o cafenea sau de acasa. Astfel, te vei rupe putin de atmosfera de la birou si vei simti ca lucrezi cu mai multa inspiratie, fara presiune si stres.
  4. Schimba rutinele zilnice. Schimba ora la care iei pauza si ordinea in care faci anumite sarcini. Simplul fapt de a schimba lucruri marunte te va ajuta sa ai o zi mai interesanta.
  5. Tine cont de echilibrul munca-viata personala. Desi munca ocupa cea mai mare parte din timp, este bine ca timpul ramas liber sa fie petrecut cu prietenii si familia si in activitati recreative. Acest lucru va compensa stresul de la birou si te va incarca cu energie.

Orice performanta se cladeste in timp, prin consecventa si perseverenta. Chiar daca  entuziasmul este important, nu este suficient. Consecventa presupune disciplina si capacitatea de a trece peste obstacole in timp ce iti urmaresti obiectivele. Gandeste-te mereu ce iti doresti sa obtii de la jobul pe care il ai si ce actiuni trebui sa intreprinzi pentru a evolua.

 

Send this to a friend