Carti

Drumul catre caracter – David Brooks

Drumul catre caracter – David Brooks

Daca ar fi sa alegi intre a te prezenta ca fiind o persoana altruista, generoasa si modesta, si o persoana puternica, capabila sa ia decizii rapid si sigura pe ea, ce ai alege?

Cel mai probabil nu ne gandim la aceste alegeri in viata noastra de zi cu zi. David Brooks insa, animat de un conflict interior cu privire la virtutiile pe care este de dorit sa le afiseze, a cautat repere care sa il ajute sa gestioneze acest conflict si sa inteleaga mai bine de ce alegem sa ne afisam intr-un mod sau altul.

In cartea ”Drumul catre caracter”, acesta prezinta povestile a zece persoane care s-au evidentiat prin caracterul lor desavarsit. Brook concluzioneaza ca, desi viata si lumea contemporana ne forteaza sa ne afisam virtutiie din a doua categorie (cele de CV), ar trebui sa avem momente in care sa ne gandim ca reperele morale puternice sunt cele ce ne construiesc caracterul si, in cele din urma, ne definesc relatiile cu cei din jur.

Brooks acuza lipsa unei vieti interioare bogate in ziua de azi. Intr-o cultura in care exista o lupta acerba de a reusi cu orice pret si a castiga admiratia celorlalti, devine obositor sa incerci sa iesi mereu in fata, sa fii cu orice pret vazut. Pentru a ne construi caracterul avem nevoie de modestie, simpatie si competitii sincere. Avem nevoie de virtuiti care sa ne ajute sa ne ancoram in ceva profund, spiritual si permanent.

Aceasta carte, prin exemplele prezentate, iti ofera oportunitatea sa-ti regandesti valorile si sa pornesti in construirea unei vieti interioare mai bogate, prin modestie si moralitate.

Send this to a friend