News

RENANIA analizeaza: CORONAVIRUS SI MITOLOGIILE URBANE

RENANIA analizeaza: CORONAVIRUS SI MITOLOGIILE URBANE

O privire lucida in zgomotul general legat de virusi letali & solutii de preventie

In contextul isteriei coronavirus, consumatorii cumpara produse de protectie, uneori pana la epuizarea de stoc, fara a fi informati pana la capat, urmand logica unei mitologii urbane care nu-si are confirmarea in realitate.

Renania, companie romaneasca cu peste 24 de ani de expertiza in domeniul sigurantei ocupationale, a analizat trendurile comportamentale. “In ultimele doua luni am fost asaltati de cereri pentru masti medicale de protectie si nu odata am fost aproape de epuizarea de stoc. La intersectia intre senzationalul media si instinctul romanului pentru auto-medicatie sau solutii de protectie home-made, se nasc si se cultiva mitologii urbane legate de coronavirus. Unele sunt absurde, altele inutile sau hilare – cum ar fi aceea ca mastile de culoare neagra, purtate in mediie de fashion, isi fac treaba”, a declarat Florentina Taudor, CEO Renania.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac oamenii si solutiile asociate:

1.“Cumpara masti medicale, crezand ca sunt suficiente.”

RECOMANDAREA SPECIALISTILOR RENANIA: In realitate, pentru protejarea de virusi a caror raspandire se face prin aer, e necesara o semimasca protectie fara supapa, cu nivel minim FFP2, ideal FFP3.

2.“O masca neagra, asa cum poarta influencerii sau personajele din lumea modei, in selfie-uri pe Instagram, e si ea  eficienta”. Nimic mai fals.

RECOMANDAREA SPECIALISTILOR RENANIA: culoarea mastii nu este un criteriu, modul in care purtati semimasca da. Cumparati semimasti de protectie fara supapa, cu nivel FFP2 sau FFP3 si fixati correct pe fata, astfel incat sigilarea perfecta a suprafetei gura-nas sa fie asigurata. Purtat gresit, un model corect de semimasca e la fel de iunutil ca o masca neagra.

3.“Orice combinezon antichimic, daca acopera din cap pana in picioare, isi face treaba”.

RECOMANDAREA SPECIALISTILOR RENANIA: Daca folositi combienzoane antichimice, asa cum purtau cei de la Ambulanta, care au ridicat bolnava suspecta de infectia cu 2019-nCOV in Romania, nu este suficient, Pentru protectia impotriva virusilor, exista combinezoane speciale. Acestea au toate

cusaturile sigilate. Daca un astfel de combinezon este rupt sau perforat, eficienta lui dispare.

4. “Nu exista solutie de decontaminare impotriva obiectelor importate din tari unde 2019-nCov si-a facut aparitia”. Fals.

RECOMANDAREA SPECIALISTILOR RENANIA: Desi autoritatile medicale de pe mai multe continente confirma ca, in afara gazdei, durata de viata a 2019nCOV este limitata, iar infectarea este putin probabila, mai ales pentru bunuri  care sunt transportate pe cale maritima cel putin 40 de zile,  pentru o masura de extra-protectie puteti folosi lampi UV bactericide. Ca metoda de preventie, noi folosim lampile UV bactericide pentru sanitizarea corespondentei care poate veni in contact cu noul virus, pe circuitul postei aeriene.

5. Din dorinta de a fi la zi cu subiectul, media traduce materiale de peste tot din lume si recomanda produse cu coduri valabile in SUA sau Asia. Asadar, cititorii pleaca in cautarea produselor de tip N95, sa spunem. Pentru ca suntem in Romania, majoritatea distribuitorilor locali folosesc insa produse validate de instantele Europene de reglementare. Un produs de tip N95, are drept corespondent European FFP2.

RECOMANDAREA SPECIALISTILOR RENANIA: In vreme ce N95 va fi greu sau imposibil de gasit la noi, FFP2 este valabil la nivel national. Cautati si cumparati produse reglementate in Europa.

Renania va reveni cu noutati pe subiecte legate de sanatate publica si ocupationala. Nu ezitati sa contactati liderii companiei daca doriti informatii validate, verificate si aliniate la standarde, direct de la sursa. Persoana de contact: imola.cojocaru@renania.ro

Send this to a friend