International

TOP 5 safety video amuzante şi neconvenţionale

TOP 5 safety video amuzante şi neconvenţionale

Dacă aţi zburat cu avionul, cu siguranţă sunteţi familiarizaţi cu instructajul făcut la bord. Înainte de decolarea avionului, echipajul de cabină se poziţionează strategic şi fiecare însoţitor de bord începe să prezinte diferite instrucţiuni, care trebuie urmate în cazul, puţin probabil, producerii unui incident/accident aviatic.

O voce sobră prezintă vesta de salvare, masca de oxigen, poziţionarea uşilor de evacuare, cum se cuplează/decuplează o centură de siguranţă. Toată treaba aceasta durează aproximativ 5 minute, timp în care trebuie să fim atenţi pentru că este în joc viaţa noastră, dar şi a celor din jur. Problema e că majoritatea acestor prezentări sunt lipsite de atractivitate, iar o mare parte dintre pasagerii aflaţi la bord nu sunt atenţi. Unii mai plictisiţi îşi pun căştile pe urechi şi se izolează în lumea lor.

ATENŢIE!

O statistică prezentată de organele abilitate din aviaţie arată că mulţi pasageri se accidentează în momentul decolării/aterizări pentru că nu respectă banalele instrucţiuni de siguranţă de la bordul avionului. În cazul unor accidente, au fost persoane decedate pentru că nu au ştiut când şi cum să folosească masca de oxigen sau vesta de salvare.

Pentru a preveni plictiseala, unele companii aeriene au reuşit să capteze atenţia cu safety video inedite, multe dintre ele fiind apreciate foarte mult prin creativitatea lor.

Dar au fost şi cazuri, mai izolate, cu insoţitori de bord ieşiţi din tiparele instructajului sobru. Au reuşit să capteze atenţia pasagerilor printr-un alt mod de prezentare a măsurilor de siguranţă de la bordul avioanelor. Mai jos aveţi 5 safety video amuzante.

Sursa: airlinestravel.ro

Send this to a friend