Filme

The Zookeeper’s Wife

The Zookeeper’s Wife

Pentru salvarea vietilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Oskar Schindler a avut fabrica lui, Leopold Socha a avut canalele Lwow, iar Jan si Antonina Zabinska au avut gradina zoologica.

The Zookeeper’s Wife este o drama biografica ce relateaza povestea reala a unei femei care a ajutat la salvarea a sute de oameni si animale in timpul invaziei naziste, devenind astfel o eroina in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Actiunea se petrece in Polonia anului 1939, in Varsovia, unde Antonina Zabinska (Jessica Chastain) si sotul ei, Dr. Jan Zabinski (Johan Heldenbergh) sunt proprietarii unei gradini zoologice. Activitatea lor infloritoare este data peste cap in momentul in care tara este invadata de nazisti, cei doi fiind fortati sa raporteze intreaga activitate noului zoolog sef al Reich-ului, Lutz Heck. Pentru a putea salva vietile refugiatilor evrei acestia au elaborat o strategie riscanta. Cei doi au inceput sa transporte oamenii din ghetoul din Varsovia si sa ii ascunda in custile animalelor si in tunelurile ce faceau legatura intre casa lor si gradina zoologica. Desi periculoasa, acesta idee a ajutat la salvarea evreilor, doar 2 din cei 300 de “oaspeti” fiind capturati de nazisti si omorati.

Povestea prezinta un constrast prin imagini izbitoare si suprarealiste. Pe de o parte animalele, cu privirea plina de iubire si atat de apropiate de oameni, iar pe de alta parte intunecata si ura intruchipata de nazisti.

Un film despre curaj si o examinare emotionanta a unui capitol terifiant din istoria umanitatii.

Send this to a friend