Filme

Lion (Saroo – Drumul spre casa)

Lion (Saroo – Drumul spre casa)

Un film despre cautare si dezradacinare. O poveste adevarata si emotionanta ce atinge orice fiinta umana, substratul sau fiind legat de nevoia de a stii cine suntem si a ne gasi casa.

Saroo (Dev Patel), personajul principal, este un baietel de 5 ani care dupa ce se pierde de fratele sau ajunge sa calatoresca, cu un tren gresit, si sa se indeparteze de casa natala dintr-un sat din India. Singur si ratacit intr-un oras aglomerat (Calcutta), ajunge la orfelinat si in scurt timp este adoptat de un cuplu din Australia (Nicole Kidman si David Wenham). Dupa 20 de ani, cu cateva amintiri si ajutorul Google Earth acesta pleaca in cautarea familiei si spera sa regaseasca drumul spre casa. Determinarea incredibila si dorinta de a se intoarce la origini il face sa nu renunte chiar daca reperele sunt putine si pare imposibil.

Filmul pune in lumina realitatea a zeci de mii de copii ce dispar in India in fiecare an, cat si rolul adoptiei in transformarea vietii lor. Povestea lui Saroo ne invata ca indiferent de provocari, pericole si locurile in care ne duce viata, curajul, increderea si determinarea ne vor ajuta sa ajungem acolo unde ne dorim. Iar tehnologia este de partea noastra.

Send this to a friend