Carti

Prezenta – Amy Cuddy

Prezenta – Amy Cuddy

Gaseste-ti echilibrul intre corp si minte in fata marilor provocari

Ati trecut vreodata de o mare provocare cu senzatia imediata ca vreti sa incercati din nou?

Poate dupa un interviu de angajare, un discurs sau o negociere? Prezenta este o stare care vine si pleaca si isi face aparitia atunci cand ne simtim puternici, invincibili.

Cand suntem prezenti, vorbirea, expresiile faciale, postura si miscarile ni se aliniaza. Nu mai luptam cu noi insine in fata obstacolului, ci suntem noi insine. Amy Cuddy este profesor si cercetator la Harvard Business School, unde studiaza influenta comportamentului nonverbal si a deciziilor instantanee asupra oamenilor.

In carte prezinta datele stiintifice din spatele efectelor pe care corpul le are asupra mintii si ne invata cum sa folosim tehnici simple pentru a ne elibera de teama in momentele de mare presiune, pentru a actiona la capacitate maxima si pentru a ne conecta cu ceilalti.

Vestea buna? Nu e nevoie sa ne imbarcam intr-o mare calatorie spirituala pentru a stapani puterea prezentei. Trebuie doar sa ne imboldim cate putin, facand mici ajustari in limbajul corporal si starea de spirit. Prezenta poate fi autoindusa.

Iata cateva modalitati: Inainte de o sarcina dificila adopta o postura corporala de invingator si stai asa timp de 2 minute – respira si simte puterea interioara. Admite cand gresesti – oamenii increzatori si puternici o fac adesea. Fii recunoscator pentru tot ce ai in viata ta. Acest lucru iti va schimba perspectiva.

Send this to a friend