Carti

Marile detalii. Mici schimbari care generează mari influente

Marile detalii. Mici schimbari care generează mari influente

Marile detalii, volumul colectiv semnat Noah Goldstein, Robert Cialdini si Steve J. Martin si tradus in romana la Publica prezinta, intr-o cheie deopotriva documentata si practica, solutii despre cum putem influenta viata, pe-a noastra si pe a celorlalti, intr-o maniera eficienta si etica.

Ideea cartii este ca nu puterea argumentelor sau multitudinea de informatii influentează cel mai mult, ci cadrul psihologic in care ele sunt prezentate, acele aspecte mici si simple ce au la baza motivatiile oamenilor.

Un exemplu de detaliu interesant este legat de inaltimea tavanului si gandirea creativa. Ca urmare a unor studii, s-a observat ca inaltimea are un efect de conditionare, influentand oamenii sa gandeasca mai conceptual si creativ atunci cand tavanul este mai inalt si intr-un mod mult mai specific si constrans, cand se afla la o distanta mai mica fata de sol. Probabil din acest motiv in aer liber exista cea mai multa inspiratie, the sky is the limit.

Pentru ca suntem in business, deci in managementul schimbarii, cartea e un instrument de navigare util pentru doritorii de performanta care isi doresc sa butoneze impecabil pupitrul propriei vieti.

Send this to a friend